Årets lærebedrift 2016

Bring transportløsninger, avdeling Lom og Otta, er kåret til årets lærebedrift innen transport og logistikk

06.04.2017

 

Styrkebaserte klasser

Håndboken “Styrkebaserte klasser. Fra et godt klassemiljø til gode praksisopplevelser og læreplasser” er rettet mot lærere og andre som ønsker å bidra til en økt gjennomstrømning i videregående skole med fokus på å få læreplasser.

23.03.2017

 

Flere unge vil bli Yrkessjåfører!

I VIGO er det en kraftig vekst i søkertallet til Yrkessjåførfaget i år. På landsbasis er det hele 22% økning fra 2016. Nå kan det bli kamp om plassene på førerkortopplæring til høsten.

23.03.2017

 

NHO-rapport: – Norge trenger 1000 nye bussjåfører årlig

«Ikke min type jobb» og «lite penger i det» sier ungdom om bussjåføryrket. Samtidig er Norge avhengig av å utdanne 1000 nye sjåfører hvert år for å få nok folk til å reise kollektivt, ifølge nye beregninger.

27.01.2017

 

NM-tittel i Yrkessjåførfaget til Oslo og Østfold

Denne uken har våre 21 beste Yrkessjåførlærlinger i Norge kjempet i Godstransport og Persontransport under Yrkes-NM i Bergen. Etter mange omfattende og krevende øvelser ble tilslutt Mats Anthon Skjønhaug Norgesmester i Godstransport, Anders Davan Vikeby ble Norgesmester i Persontransport.

21.10.2016

 

Yrkesfaglige utvalg har levert sine rapporter

Utdanningsdirektoratet opprettet fem yrkesfaglige utvalg som skal delta i arbeidet med ny tilbudsstruktur. I utvalgene sitter personer fra næringslivet, fylkeskommunene, forskere og øvrige ressurspersoner. De har fått i oppdrag å vurdere hvordan endringer i arbeidsmarkedet påvirker fag- og yrkesopplæringen, og å komme med forslag til tiltak som kan bidra til å gi fremtidsrettede opplæringstilbud. Transport og logistikk er representert i Yrkesfaglig utvalg for bygg, elektro og industri. Rapporten foreligger

04.03.2016

 

Sats på en ungdom!

Nå er det på tide å sikre seg en lærling. Ta kontakt med et av de lokale Opplæringskontorene for å søke om godkjenning som lærebedrift, eller for å komme i kontakt med ungdom som søker læreplass

01.03.2016

 

Økt interesse for Transport og logistikk

Opplæringskontoret for Transport og Logistikk i Sogn og Fjordane har merka en økning av elever og lærlinger.

24.08.2015

 

Nye lærlinger

I løpet av august vil det starte ca 300 nye yrkessjåfør lærlinger i Norge

19.08.2015

 

Kjøretillatelse for lærlinger

Etter innføring av 3. førerkortdirektiv blir det endringer for berørte parter i læreforholdet.

03.08.2015

NM-tittel i Yrkessjåførfaget til Oslo og ØstfoldBergen 17. – 20. oktober 2016:
Denne uken har våre 21 beste Yrkessjåførlærlinger i Norge kjempet i Godstransport og Persontransport under Yrkes-NM i Bergen. Etter mange omfattende og krevende øvelser ble tilslutt Mats Anthon Skjønhaug Norgesmester i Godstransport, Anders Davan Vikeby ble Norgesmester i Persontransport.

ØIVIND AKSBERG


17. -20. oktober har Yrkes-NM, Utdanningsmesse og Yrkeslabyrinten pågått i og ved Vestlandshallen og Åsanehallen i Bergen.
I rundt 25 forskjellige yrkesfag har omlag 340 ungdommer fra hele landet konkurrert om medaljer, heder og ære. I tillegg har det vært utdanningsmesse med presentasjon av alle utdanningsprogrammene i videregående opplæring. Det har vært ca. 20.000 besøkende under arrangementet.


SOTIN har sammen med gode samarbeidspartnere gjennomført NM for kremen av Yrkessjåførlærlinger fra hele landet. Opplæringskontorene har arrangert uttak slik at de aller beste har kvalifisert til NM. Så uansett hvilken plassering lærlingene har fått i konkurransen er det en fantastisk prestasjon å komme seg til NM.  I tillegg til beinharde konkurranser har det også vært en svært hyggelig møtearena og positiv opplevelse for de unge og lovende Yrkessjåførene. Vi har vært på bankett med dress, kjoler og slips og hørt inspirerende ord fra flinke foredragsholdere som hyller yrkesfag. 

Deltakerne våre har konkurrert i presisjonskjøring med lastebil og buss, presisjonskjøring med truck, ulykkesberedskap, lastsikring, teorioppgaver, optimal kjøreteknikk, kjettingpålegging og kjøretøyets konstruksjon og virkemåte.


En stor takk til våre sponsorer som har vært med på å gjøre dette mulig:
NHO Transport, Norges Lastebileierforbund, Volvo Norge, Norsk Transportarbeiderforbund, Tide AS, Toyota Material Handling Norge AS, Arendal Kommune, Yrkestrafikkforbundet og Firda BillagResultatliste (topp 3):

Godstransport
1. Mats Anthon Skjønhaug – Posten-Bring Norge AS
2. Martine Øren - Magnus Nistad Transport AS
3. Syver Simensen - Weensvangen Ved og Olje AS

Persontransport
1. Anders Davan Vikeby - Nettbuss AS
2. Bjørnar Stokka - Tide AS
3. Andreas Kraugerud-Carlsen - Nettbuss AS


Adresse:
Sotin - Stolvstadvegen 1
2360 Rudshøgda
Telefon: 22 25 75 03
E-post: post@sotin.no

Levert av